Från 17 till ett "vrak"

Jag har aldrig varit säskilt skrytsam men den här bilden som för länge sedan är förbrukad, måste jag i alla fall säga att "Det var bättre förr".Idag måste jag med diverse hjälpmedel och utbytta och borttagna delar klara mig, men annars är jag densamme.Kanske!!!! Magen är lite vidare.Men det är samma person 47 år senare.Hörapparat glasögon knäled och insulinpump. Så kallade trendiga lyxprylar men oerhört viktigt för de som behöver dem.
Som "vrak" mår jag i alla fall mycket bra och pumpen som jag bara har provat i 5 dagar fungerar alldeles utmärkt, så där får jag ändra uppfattning, till att tidigare, varit lite skeptisk, till ett suveränt hjälpmedel.

Några bilder från 60-talet

Jag vet att farsan var intresserad av mat, men den här mössan har jag inte sett honom i tidigare.Båda var roade av matlagning och det blev ofta lite extra krydda på maten.Till jul var det ännu mer av alla delikatesser bl.a. svinhuvud som tyvärr syns dåligt på bild, den var dekorerat med sprits i rutmönster och äpple i mun och trynet var en verklig godsak.

Här är det nog sill och öl och nubbe.Ofta åkte vi ut till Djurgården och promenerade till Valdermarsudde eller Blockhusudden.
Sen var det buss hem. Men vad jag var propert klädd, förmodligen är det söndag. Var jag uppmanad att se vårdad ut?  Kanske?Ibland var Monika med, här var kanske slipsen med för att imponera eller bara vara.

Så nära SydAfrika man kan komma i SverigeMen det är "bara" en resa till Havsvidden på norra Åland. Helt okey tar bara några timmar, tidszonen är den samma som i Afrika.Kunde vara Afrika.

Det är vacker natur.Och rummet är det inget fel på. Med havsutsikt.Maten var det inget fel på

Barbro och jag var nöjda med vistelsen på Havsvidden.Trångt i hamnen i Mariehamn.På väg hem från SydAfrika såg det ut så här, och man skall anpassa sig till nya tider. Det var nu inte så svårt för det hade bara gått ett och ett halvt dygn, och det hade varit avkopplande och lugnt.